Clinica Phoenix | Defecografia RM
15638
page,page-id-15638,page-child,parent-pageid-15600,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Defecografia RM

Defecografia RM

Siguranță și diagnostic detaliat în evaluarea bolilor planșeului pelvin

 

Afecţiunile planşeului pelvin sunt frecvente, în special, în cazul femeilor care au născut.

 

În procesul curativ şi de tratare a acestor afecţiuni, medicii chirurgi au nevoie de mai multe informaţii pentru un diagnostic în detaliu şi complet, în vederea stabilirii celei mai bune opţiuni terapeutice. Examinarea prin Rezonanţă Magnetică, numita Defecografie, oferă răspunsul, în detaliu, medicilor clinicieni.

Ce este Defecografia RM?

Defecografia RM este o examinare imagistică neiradiantă şi nedureroasă care presupune vizualizarea în timp real a procesului/mecanicii de defecaţie a unui pacient.

De ce Defecografia RM?

Acest tip special de investigaţie permite analizarea anatomiei şi funcţiei anorectale, a colonului, a planşeului pelvin, oferind informaţii în timp real asupra diferitelor etape din procesul de defecaţie.

 

Examinarea necesită o pregatire prealabilă a pacientului, dar fără a fi nevoie de internarea acestuia în spital, fiind destinată atât femeilor cât şi bărbaţilor. Durează aproximativ 15-20 minute, nu este dureroasă şi nici invazivă.

Care sunt indicaţiile Defecografiei RM?
Afecţiunile ce pot fi diagnosticate rapid, fără durere şi folosirea razelor x, sunt: incontinenţa rectală, megacolon, sindrom descendent perineal, evaluarea obstrucţiilor în procesul defecaţiei, evaluarea pre şi post chirurgicală.
Contraindicaţiile majore în efectuarea examinării

Contraindicaţiile examinării RM nu ţin de riscurile pe care aceasta le are, ci de afecţiuni de care suferă pacientul  sau de existenţa unor implanturi.

 

Contraindicaţiile majore în efectuarea examinării Defecografia RM sunt: prezenţa oricărui tip de metal în corp (tije, alice, şpanuri, clipuri, proteze etc), stenturilor coronare, valve, implanturi cardiace şi cohleare, insuficienţa renală cronică, prezenţa sarcinii, pacienţii cu funcţii vitale instabile ce necesită monitorizare.

 

Nu există efecte secundare expunerii câmpului magnetic folosit pentru examinările RM, exceptând categoria contraindicţtiilor majore!

 

Clinica Phoenix este unul din puţinele centre medicale din Europa cu experinţă în acest domeniu şi singurul, din România, unde se efectuează investigaţia Defecografia RM.